KIBERGIGIYENA VA HUQUQIY MADANIYAT: O`ZBEKISTONDA KIBERHUQUQBUZARLIKLARNI OLDINI OLISH - Sherqo’ziyev Xolmuhammad Sharifjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur maqolada raqamli transformatsiya sharoitida kiber gigiyena va huquqiy madaniyatning jamiyat xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi.  Kiber  gigiyena  tushunchasi,  uning  asosiy  tamoyillari  hamda kiberjinoyatchilikning  oldini  olishdagi  ahamiyati  ochib  berilgan.  Shuningdek, O‘zbekiston  Respublikasida  kiberxavfsizlikni  tartibga  soluvchi  normativ-huquqiy baza,  xususan,  shaxsiy  ma’lumotlarni  himoya  qilish  va  axborot  xavfsizligini ta’minlashga oid qonunlar tahlil qilinadi. Muallif kiberxavfsizlikni ta’minlashda davlat va jamiyatning o‘zaro hamkorligi muhim ekanligini asoslab beradi.