“TEMUR TUZUKLARI” VA UNING HOZIRGI ZAMONDAGI AHAMIYATI - Iskandarov Sherzod Abdig‘aniyevich,; Abdullayeva Feruza Azizjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Temur tuzuklari asarining mazmun-mohiyati, tarixiy ahamiyati va unda ilgari surilgan davlat boshqaruvi tamoyillari batafsil tahlil qilinadi. Asarda keltirilgan adolat, qonun ustuvorligi, harbiy intizom, rahbar shaxsning fazilatlari  hamda  jamiyatni  boshqarish  prinsiplari  keng  yoritilib,  ularning  bugungi zamonaviy jamiyatdagi o‘rni ilmiy asosda tushuntirib beriladi.