ONA TILIDA OT SO‘Z TURKUMI: NAZARIY VA AMALIY TAHLIL - Mamanazarova Gulchiroy Sherzod qizi,; Zulfiya Xashimjanova Rahimova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Mazkur maqolada o‘zbek tilida ot so‘z turkumining nazariy asoslari, grammatik xususiyatlari,  semantik  turlari,  morfologik  kategoriyalari  hamda  sintaktik  vazifalari ilmiy  manbalar  asosida  tahlil  qilinadi.  Otlarning  shakllanishi,  turkumlanishi  va nutqdagi o‘rni keng yoritilib, tilshunos olimlar qarashlari asosida xulosalar chiqariladi.