FUTBOLCHILARNING NAMUNAVIY MA’NAVIY-MA’RIFIY QIYOFASINI SHAKLLANTIRISH: PEDAGOGIK VA PSIXOLOGIK YONDASHUV - Boqiyeva Nasima Ibodullayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  futbolchilarning  ma'naviy-ma'rifiy  qiyofasini shakllantirishning nazariy  asoslari, pedagogik  va  psixologik omillari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sport etikasi, axloqiy qadriyatlar va tarbiyaviy jarayonlarning futbolchilar shaxsini  kamol  toptirishdagi  o'rni  yoritiladi.  IMRAD  metodologiyasi  asosida  olib borilgan ushbu ilmiy tahlil sport pedagogikasi, shaxs psixologiyasi va ma'naviy tarbiya sohalarining  integratsiyasiga  asoslanadi.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko'rsatadiki, murabbiy  faoliyati,  jamoaviy  muhit  va  maqsadli  ma'naviy-ma'rifiy  tadbirlar futbolchilar  shaxsini  shakllantiruvchi  asosiy  omillar  hisoblanadi.  Amaliy  tavsiyalar sport muassasalari va murabbiylar uchun mo'ljallanган.