KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA SOLIQ TO’LOVLARINING AHAMIYATI - Ergasheva Aziza,; Gʻafurova Shaxrizoda Utkirovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  kichik  biznesni  rivojlantirishda  soliq to‘lovlarining  iqtisodiy  ahamiyati  va  ularning  tadbirkorlik  faoliyatiga  ta’siri  tahlil qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida  soliq  siyosati,  soliq  yukining  darajasi  hamda  soliq imtiyozlarining  kichik  biznes  subyektlari faoliyatini rag‘batlantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, samarali va muvozanatli soliq tizimi kichik  biznesning  barqaror  rivojlanishini  ta’minlash,  yangi  ish  o‘rinlarini  yaratish hamda iqtisodiy o‘sishni jadallashtirishda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot natijalari tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan soliq mexanizmlarini takomillashtirish bo‘yicha  ilmiy  xulosalar  va  amaliy  tavsiyalarni  shakllantirishga  xizmat  qiladi.