IQLIM O'ZGARISHI VA YASHIL IQTISODIYOT: BARQAROR MAKROIQTISODIY MODEL TAKLIF QILISH. - Iskandarov Bekzod Abdijalilovich,; Gʼafurova Shaxrizoda Oʻtkirovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  noaniqlik  sharoitida  makroiqtisodiy  qarorlar qabul  qilishning  nazariy  jihatlari  hamda  ularni  modellashtirish  yondashuvlari  tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  iqtisodiy  jarayonlarga  ta’sir  qiluvchi  noaniqlik  omillari  va ularning  makroiqtisodiy  ko‘rsatkichlarga  ta’siri  o‘rganiladi.  Shuningdek,  iqtisodiy qarorlarni asoslashda stoxastik modellar, ehtimollik tahlili va prognozlash usullarining ahamiyati yoritiladi. Natijada modellashtirish yondashuvlaridan foydalanish noaniqlik sharoitida  iqtisodiy  risklarni  baholash  va  samarali  makroiqtisodiy  qarorlar  qabul qilishda muhim vosita ekani asoslanadi.