INVESTITSIYALARNING UZOQ MUDDATLI IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Iskandarov Bekzod Abdijalilovich,; Jabborova Dildora Hoshim qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqola investitsiyalarning uzoq muddatli iqtisodiy rivojlanishga ta’sirini  o‘rganishga  qaratilgan.  Tadqiqotda  investitsiya  hajmi,  turlari  va  ularning milliy  iqtisodiyotdagi  o‘sishga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki, barqaror  investitsiya  oqimlari  ishlab  chiqarish  quvvatlarini  kengaytiradi,  iqtisodiy o‘sishni  rag‘batlantiradi  va  mamlakat  raqobatbardoshligini  oshiradi. Investitsiyalarning samaradorligi moliyaviy muhit, siyosiy barqarorlik va boshqaruv sifatiga  bog‘liq.  Maqola  turli  investitsiya  turlarining  uzoq  muddatli  rivojlanishga ta’sirini yoritib, iqtisodiy siyosat va strategiyalarni shakllantirishda amaliy tavsiyalar beradi.