OʻZBEK VA INGLIZ FITONOMIK NOMLARINING SEMANTIK TUZILISHI - Nuraliyeva Zarina Panji qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Oʻzbek  va  Ingliz  tillaridagi  fitonomik nomlarning semantik tuzilishi o‘rganiladi. Tadqiqot davomida o‘simlik nomlarining ma’nosi, leksik va semantik qatlamlari, shuningdek, ularning til va madaniyat bilan bog‘liqligi  tahlil  qilinadi.  Maqola,  shuningdek,  semantik  kategoriya,  metafora, metonimiya  va  boshqa  lingvistik  vositalar  orqali  nomlarning  mazmunini  qiyosiy ravishda yoritadi.