ROMANTICISM IN WORDSWORTH'S SELECTED POEMS - Abduvoxidova Feruza Yo‘lchi qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Romantizm, XVIII asr oxiri va XIX asr boshlarida yuzaga kelgan adabiy harakat bo‘lib, unda hissiyot, tasavvur va tabiatning go‘zalligi asosiy ahamiyatga ega. Uilyam Wordsworth,  ingliz  romantizmining  asosiy  vakillaridan  biri,  bu  g‘oyalarni  o‘z she’riyatida yorqin ifodalagan. Uning asarlari tabiat bilan chuqur bog‘liqlik, shaxsiy hissiyotlarning ahamiyati va inson ijodi hamda ruhini madh etishga e’tibor qaratadi. Ushbu tadqiqotda Wordsworthning tanlangan she’rlari tahlil qilinib, romantizm tamoyillari uning til, obraz va mavzular orqali qanday ifodalanganligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek,  uning  ijodiga  ta’sir  qilgan  ijtimoiy,  madaniy  va  tarixiy  omillar  ham hisobga olinadi. Wordsworthning she’riyatini tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot uning asarlari  romantizmning  asosiy  qadriyatlarini  qanday  aks  ettirishi  va  ushbu  kuchli adabiy harakatni chuqurroq tushunishga qanday yordam berishini ko‘rsatadi.