ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR HAYOTI VA IJODI - Norpo’latova Farina,; Avezova Anajon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Maqola Zahiriddin Muhammad Bobur ijodiga bag‘ishlangan. Boshqa temuriy hukmdorlar  singari  u  ham  ta’lim-tarbiyaga  katta  e’tibor  bergan,  o‘z  poytaxti  Agra shahrida  o‘sha  davrning  atoqli  yozuvchi,  shoir,  rassom,  sozandalarini  to‘plab, madaniyat va ilm-fan rivojiga hissa qo‘shgan. Vaholanki, Bobur o‘z fikrlariga abasini cho‘zishning  haqiqiy  imkoniyatini  ta’lim-tarbiyada  ko‘radi.  Bobur  bilimlarni avlodlarga yetkazar ekan, dono hukmdor, shoir va mutafakkir sifatidagi qonuniy besh yuz yillik shuhratiga asos soladi.