OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI MARKETINGIDA “INFLUENCER MARKETING” SAMARADORLIGINI BAHOLASH VA STRATEGIK RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Abdurahimov Behruz, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  ilmiy  maqolada  zamonaviy  marketingning  eng  dinamik yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan "Influencer marketing"ning oziq-ovqat sanoatidagi o‘rni va  uning  iqtisodiy  samaradorligini  baholash  masalalari  atroflicha  tadqiq  etiladi. Tadqiqot davomida ijtimoiy tarmoqlardagi "fikr yetakchilari" orqali iste’molchi xulq-atvoriga ta’sir ko‘rsatishning psixologik mexanizmlari, raqamli brendingning o‘ziga xos  xususiyatlari  va  investitsiyalar  rentabelligini  (ROI)  hisoblash  usullari  tahlil qilingan. Shuningdek, FMCG sektori uchun influencerlar bilan hamkorlik qilishning strategik modellari, keys-stadi tahlillari va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan risklarni boshqarish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.