MILLIY BRENDLARNI XALQARO BOZORLARGA MOSLASHTIRISH: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Xaydarova Kamola Axinjanovna,; Dilnura Juraeva, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.Ushbu ilmiy maqolada milliy brendlarni xalqaro bozorlarga moslashtirish muammosi nazariy va amaliy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqot davomida brendlash  strategiyalarining  asosiy  modellari,  madaniyatlararo  moslashuv mexanizmlari  va  O'zbekiston  milliy  brendlarining xalqaro bozorga  chiqish tajribasi o'rganildi. Maqolada O'zbekiston brendlarining raqobatbardoshligini oshirish yo'llari, glokalizatsiya  yondashuvi,  shuningdek  sun'iy  intellekt  va  raqamli  kanallar  orqali xalqaro brendlashning zamonaviy tendensiyalari ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari O'zbekiston  ishlab  chiqaruvchi  va  eksport  qiluvchi  korxonalar  uchun  amaliy ahamiyatga ega bo'lgan tavsiyalar bilan yakunlangan.