GURMAN MARKETING: RESTORAN VA OZIQ-OVQAT ISHLAB CHIQARUVCHILARNING CO-BRENDING STRATEGIYALARI - Zoirova Zilola, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada gurman marketing tushunchasi hamda restoran va oziq-ovqat ishlab chiqaruvchilar o‘rtasidagi co-brending strategiyalarining nazariy va  amaliy  jihatlari  o‘rganilgan.  Zamonaviy  bozor  iqtisodiyoti  sharoitida iste’molchilarning  sifatli,  estetik  va  eksklyuziv  oziq-ovqat  mahsulotlariga  bo‘lgan talabi ortib borayotgani sababli gurman marketing oziq-ovqat va restoran biznesida muhim marketing yo‘nalishiga aylanmoqda. Maqolada co-brending strategiyasining mohiyati, uning restoran biznesidagi qo‘llanilish shakllari, iste’molchi xulq-atvoriga ta’siri, afzalliklari va muammolari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston bozorida ushbu  strategiyani  qo‘llash  imkoniyatlari  ham  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari shuni ko‘rsatadiki, co-brending restoran va oziq-ovqat ishlab chiqaruvchilarga brend qiymatini  oshirish,  savdo  hajmini  ko‘paytirish  va  bozorda  raqobat  ustunligini ta’minlash imkonini beradi.