ELEKTIRON TIJORATDA MARKETING AHAMIYATI - Olimboyeva Sevinch Sherali qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada elektron tijorat tizimida marketing faoliyatining ahamiyati  va  uning  biznes  rivojlanishidagi  roli  tahlil  qilingan.  Zamonaviy  raqamli iqtisodiyot  sharoitida  marketing  strategiyalari  mijozlarni  jalb  qilish,  brend  imidjini shakllantirish  va  savdo  hajmini  oshirishda  muhim  vosita  hisoblanadi.  Maqolada elektron tijorat tushunchasi, marketingning asosiy vazifalari hamda raqamli marketing vositalari  yoritilgan.  Shuningdek,  marketing  nazariyasining  rivojiga  katta  hissa qo‘shgan  olim  Philip  Kotlerning  ilmiy  qarashlari  asosida  elektron  tijorat marketingining  nazariy  jihatlari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijasida  elektron  tijorat sohasida  samarali  marketing  strategiyalaridan  foydalanish  kompaniyalar raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qilishi aniqlangan.