MAHMUD AZ-ZAMAXSHARIYNING MA’NAVIY-AXLOQIY G‘OYALARI - Samatov Xurshid Ulmasjonivich,; Ro‘ziboyev Shohrux, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O'rta Osiyo buyuk allomasi, tilshunos, teolog va mutafakkir Mahmud az-Zamaxshariy (1075–1144) ning ma'naviy-axloqiy qarashlari tahlil  qilinadi.  Olimning  asosiy  asarlari  “Al-Kashshof”,  “Atvoq  az-zahab”  va "Muqaddimat al-adab" asarlari misolida uning insonparvarlik, ilm-ma'rifat, to‘g'rilik, sabr-toqat va adolat haqidagi ta'limotlari ko'rib chiqiladi. Maqolada Zamaxshariyning axloqiy g'oyalari islom falsafasi va tasavvuf an'analari bilan o'zaro bog'liqligi ochib beriladi.