OʻLMAS UMARBEKOV VA ARTUR KONAN DOYL DETEKTIV ASARLARIDAGI MUSHTARAKLIK VA O‘ZIGA XOSLIK - Eshnazarova O‘g‘ilshod, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Artur  Konan  Doyl   va  Oʻlmas  Umarbekov detektiv  asarlaridagi  mushtaraklik  va  o‘ziga  xoslik  jihatlari  qiyosiy-tahliliy  asosda o‘rganildi.  Tadqiqot  jarayonida  syujet  qurilishi,  jinoyat  motivi,  detektiv  obrazining tipologik  xususiyatlari  hamda  psixologik  va  ijtimoiy  omillar  tahlil  qilindi.  “Yoz yomgʻiri” va Konan Doylning detektiv asarlari misolida ingliz va o‘zbek adabiyotida detektiv janrining turlicha talqini ko‘rsatildi.