IJTIMOIY MOSLASHUV JARAYONIDA KATTA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA ISTE’MOL MADANIYATI SHAKILLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART–SHAROITLARI - NURMUXAMMADOVA ODINAXON, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada  katta  maktabgacha  yoshdagi  bolalarning  ijtimoiy moslashuv  jarayonida  iste’mol  madaniyatini  shakllantirishning  pedagogik mexanizmlari  tadqiq  etiladi.  Abu  Nasr  Farobiy  va  zamonaviy  iqtisodchilarning qarashlari  asosida  bolalarda  resurslarga  nisbatan  oqilona  munosabatni  tarbiyalash shart-sharoitlari tahlil qilingan.