REAL BIZNES SIKLLARI NAZARIYASI: TEXNALOGIK SHOKLAR VA ULARNING TAHLILI - Iskandarov Bekzod Abdijalilovich; Gavhar Saparaliyeva Hamza qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqola  real  biznes  sikllari  nazariyasi  kontekstida  texnalogik shoklarni  o‘rganishga  qaratilgan.  Tadqiqotda  texnologik  innovatsiyalar  va yangiliklarning  iqtisodiy  o‘sish  hamda  pasayish  fazalariga  ta’siri  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  maqolada  texnalogik  shoklarning  biznes  sikllaridagi  roli,  ularning iqtisodiy  jarayonlarni  shakllantirish  mexanizmlari  va  ushbu  ta’sirlarni  baholash usullari — jumladan statistik va iqtisodiy modellashtirish — ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari texnologik o‘zgarishlarning iqtisodiy dinamika va strategik qarorlar qabul qilishdagi ahamiyatini aniqlashda ilmiy va amaliy foyda beradi.