PUL KREDIT SEKTORINING MAKROIQTISODIY TASIRI - Iskandarov Bekzod Abdijalilovich,; Saparova Nigina, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  pul-kredit  sektorining  makroiqtisodiyotga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida pul-kredit tizimining iqtisodiy o‘sish, inflyatsiya, investitsiya faoliyati va ishchi kuchi bozoriga bo‘lgan ta’siri ko‘rib chiqilgan.  Shuningdek,  maqolada  markaziy  bankning  pul-kredit  siyosati,  moliyaviy vositalar va ularning iqtisodiy jarayonlarni tartibga solishdagi roli muhokama qilinadi. Tadqiqot  natijalari  pul-kredit  sektorining  iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi ahamiyatini  ochib  beradi  va  makroiqtisodiy  siyosatni  shakllantirishda  tavsiyalar beradi.  Mazkur  ish  natijalari  iqtisodiy  rivojlanishni  rag‘batlantirish,  inflyatsiyani nazorat qilish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi.