AQLLI YO‘LLAR VA ULARNING TRANSPORT XAVFSIZLIGIGA TA’SIRI - Anvarjonov Shohruh,; Avitova Nilufar,; Odilov Hikmatillo,; Mo'minov To'lqinjon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada aqlli yo‘llar texnologiyalari va ularning transport xavfsizligiga ko‘rsatayotgan ta’siri keng qamrovda tahlil qilinadi. Zamonaviy avtomobil yo‘llarida axborot-kommunikatsiya tizimlari, sun’iy intellekt va sensorli infratuzilmaning joriy qilinishi orqali avariyalar sonining kamayishi, harakat ishtirokchilarining xavfsizligini oshirish bo‘yicha ilmiy va amaliy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada klassik va zamonaviy ilmiy qarashlar, empirik tadqiqotlar natijalari, shuningdek, O‘zbekiston va dunyo  olimlarining  qarashlari  asosida  transport  xavfsizligini  ta’minlashda  aqlli yo‘llarning o‘rni chuqur tahlil qilinadi.