POLIMER ASFALT VA UNING AN’ANAVIY ASFALTGA NISBATAN USTUNLIKLARI - Mo'minov To'lqinjon,; Yo'lbarsov Feruzbek,; Avitova Nilufar,; Maripov Abobakir, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada  polimer  asfaltning  nazariy  va  amaliy  jihatlari,  uning  an’anaviy asfaltga nisbatan ustunliklari, zamonaviy yo’l qurilishida qo’llanilishi va ilmiy tadqiqot natijalari batafsil tahlil qilinadi. Polimer qo’shimchalarining asfaltning fizik-me’xanik xossalariga  ta’siri,  mustahkamlik  va  chidamlilikka  olib  keluvchi  mexanizmlari, shuningdek, ekologik va iqtisodiy samaradorligi ko’rib chiqiladi. Tarixiy rivojlanish, mintaqaviy tajribalar va milliy olimlarning hissasi, shuningdek, empirik tadqiqotlar asosida polimer asfaltning joriy va istiqbolli imkoniyatlari yoritiladi.