YIRIK SHAHARLARDA TIRBANDLIKNI KAMAYTIRISHNING MUHANDISLIK USULLARI - Avitova Nilufar; Ibrohimov Diyorbek; Anvarjonov Shohruh; Mamatqulov Shahboz (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Yirik  shaharlarda  transport  tirbandligi  zamonaviy  urbanizatsiya  jarayonining eng dolzarb muammolaridan biridir. Ushbu maqolada tirbandlikni kamaytirish uchun qo'llanilayotgan  muhandislik  yondashuvlari,  ularning  nazariy  asoslari  va  amaliy natijalari tahlil qilinadi. Tarixiy va zamonaviy tajribalar, shuningdek, mintaqaviy va milliy  olimlarning  ishlari  asosida,  tirbandlikka  qarshi  kurashishda  muhandislik usullarining samaradorligi chuqur o‘rganilgan. Tanqidiy tahlil va empirik tadqiqotlar asosida samarali yechimlar taklif qilinadi.