ASFALT QOPLAMASIDA YORIQLAR PAYDO BO‘LISHINING OLDINI OLISH TEXNOLOGIYALARI - Maripov Abobakir,; Omonliqov Abdurasul,; Komolov Asilbek,; Ibrohimov Diyorbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada asfalt qoplamasida yoriqlar paydo bo‘lishining oldini olishga oid  zamonaviy  texnologiyalar  va  ularning  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Yoriqlar yuzaga  kelishining  asosiy  sabablari,  ularning  turlari  va  ta’sir  omillari  chuqur o‘rganiladi. Adabiyotlar sharhi doirasida nazariy asoslar, tarixiy tajribalar, mintaqaviy va milliy olimlarning qarashlari, amaliy tadqiqotlar va zamonaviy bahs-munozaralarga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, ilg‘or texnologiyalar, innovatsion materiallar va texnik yechimlar  tahlil  qilinib,  ularning  qo‘llanilishi  bo‘yicha  taklif  va  tavsiyalar  ishlab chiqiladi.