BETON VA ASFALT YO‘LLARNI TAQQOSLASH: AFZALLIK VA KAMCHILIKLAR - Kamolov Asilbek,; Anvarjonov Shohruh,; Yunusov Shokirjon,; Odilov Hikmatillo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  ilmiy  maqolada  beton  va  asfalt  yo‘llar  o‘rtasidagi  asosiy  farqlar, ularning  afzallik  va  kamchiliklari  chuqur  tahlil  qilinadi.  Tarixiy  va  zamonaviy nazariyalar  asosida,  mintaqaviy  va  milliy  olimlarning  tadqiqotlari  hamda  amaliy tajribalar yoritilib, yo‘l qurilishida har ikki materialning ekologik, iqtisodiy va texnik jihatlari o‘rganiladi. Empirik tadqiqotlar natijalari asosida beton va asfalt yo‘llarning ekspluatatsiya  muddati,  xizmat  ko‘rsatish  xarajatlari  va  texnologik  jihatlari solishtiriladi  hamda  ularning  qaysi  sharoitda  samaraliroq  ekani  haqida  xulosalar chiqariladi.