O‘ZBEKISTONDA AVTOMOBIL YO‘LLARINI MODERNIZATSIYA QILISH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Avitova Nilufar,; Maripov Abobakir,; Yunusov Shokirjon,; Ibrohimov Diyorbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  O‘zbekistonda  avtomobil  yo‘llarini  modernizatsiya qilish  jarayonida  yuzaga  kelayotgan  asosiy  muammolar,  ularning  tub  sabablari  va amaliy  yechimlari  keng  qamrovda  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  xalqaro  va  milliy tajribalar  asosida  avtomobil  yo‘llari  infratuzilmasini  rivojlantirishning  nazariy  va amaliy asoslari o‘rganiladi. Tadqiqotda transport vositalari harakatining samaradorligi, xavfsizligi  va  iqtisodiy  rivojlanishga  ta’siri  chuqur  o‘rganilib,  zamonaviy texnologiyalarni joriy etish imkoniyatlari hamda mavjud muammolarni bartaraf etish yo‘llari taklif qilinadi.