MAMLAKAT IQTISODIY RIVOJLANISHIDA XIZMATLAR SEKTORINING ROLI - Namozova Bahora Otabekovna,; Y. P. Urunbayeva, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xizmatlar  sektorining  mamlakat  iqtisodiy rivojlanishidagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Unda  xizmatlar  sohasining  tarkibi,  asosiy yo‘nalishlari  hamda  iqtisodiy  o‘sishga  ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  2023–2024 yillardagi  statistik  ma’lumotlar  asosida  xizmatlar  sektorining  global  va  milliy iqtisodiyotdagi  ulushi  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  xizmatlar  sektorining  bandlikni ta’minlash, investitsiyalarni jalb qilish va aholi turmush darajasini oshirishdagi roli asoslab berilgan.