MUZEY TURIZMI: 2024–2025 YILLAR STATISTIKASI VA STRATEGIK TAHLILI - Amirova Zebo Mansurjon qizi; Y. P. Urunbayeva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  davlat  muzey  tizimining  2024–2025-yillardagi statistik ko‘rsatkichlari hamda rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Unda  muzeylar  soni,  tashrif  buyuruvchilar  oqimi,  fondlar  boyligi,  raqamlashtirish jarayonlari  va  madaniy  merosni  saqlashga  qaratilgan  islohotlar  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek,  muzeylar  faoliyatining  samaradorligini  oshirish,  ularni  zamonaviy boshqaruv  tizimlariga  moslashtirish  va  xalqaro  tajribalar  asosida  rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Tahlil natijalari asosida davlat muzey tizimini takomillashtirishga doir strategik yo‘nalishlar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.