HOZIRGI ZAMON IQTISODIYOT NAZARIYASI RIVOJLANISHINING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Abdurashidov Muhammad,; Y. P. Urunbayeva, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada hozirgi zamon iqtisodiyot nazariyasining asosiy rivojlanish yo‘nalishlari  keng  qamrovda  tahlil  qilinadi.  Unda  neoklassik,  Keyneschilik, institutsional, xulq-atvor, raqamli va yashil iqtisodiyot kabi asosiy yo‘nalishlar chuqur yoritilgan.  Shuningdek,  globalizatsiya,  innovatsiyalar  va  ekologik  muammolarning iqtisodiyotga  ta’siri  ham  batafsil  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  zamonaviy  iqtisodiy qarashlarning ahamiyati va istiqbollari ilmiy asosda bayon etiladi.