TILSHUNOSLIKDA SINTAKTIK BIRLIKALAR VA ULARNING DERIVATSIYASI - Boltayeva Farangiz Sayfullo qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda Tilshunoslikning muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan  sintaksis  sohasi  doirasida  sintaktik  birliklarning  tabiati,  ularning  tuzilish xususiyatlari  va  nutqdagi  vazifalari  tahlil  etiladi.  Ishda  sintaktik  birliklarning shakllanishi,  ular  o‘rtasidagi  bog‘lanishlar  hamda  derivatsiya  jarayonida  yuz beradigan o‘zgarishlar izchil yoritilgan.