NAIM KARIMOV IJODIDA ADABIY PORTRET JANRINING AHAMIYATI - Kamronbek Pattayev; Javohir Sayidolimov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada adabiy tanqidning janrlaridan biri bo‘lgan adabiy portret  janri  shuningdek  uning  taniqli  tanqidchi  Naim  Karimov  ijodidagi  o‘rni  va ahamiyati  xususida  so‘z  boradi.  Unda  asar  qahramonlarining  qiyofasi  va  turli xususiyatlari adabiy portret orqali qanday ochib berilishi  tahlil qilinadi. Shu bilan birga, N. Karimovning qanday usulda portret yaratishi , u yaratgan portretlarning ahamiyati, ijodkorlarning ijodiy qiyofasi va ruhiy olamini tasvirlash usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda adabiy portret janrining kelib chiqishi va Naim Karimov  bu  janrda  qay  darajada  qalam  tebratgani  ham  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Maqola o‘quvchi  va  tadqiqotchilarga  Naim  Karimovning  qahramonlar  va  ijodkorlarning ijodiy  qiyofasi,  ruhiy  olamini  chuqurroq  tushunishga  yordam  beradi.  Shuningdek boshqa ijodkorlar yaratgan adabiy portretlardan Naim Karimov portretlarining farqi haqida ham fikrlar berib o‘tiladi.