BARQAROR RIVOJLANISH VA “YASHIL” IQTISODIYOT - Abdullayeva Muxlisa Akbarovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  barqaror  rivojlanish  va  “yashil”  iqtisodiyot tushunchalarining  nazariy  asoslari  hamda  ularning  zamonaviy  iqtisodiyotdagi  o‘rni tahlil  qilingan.  Shuningdek,  tabiiy  resurslardan  samarali  foydalanish,  ekologik muvozanatni  saqlash  va  iqtisodiy  o‘sishni  ta’minlashda  “yashil”  iqtisodiyotning ahamiyati yoritilgan. Maqolada qayta tiklanuvchi energiya manbalarini rivojlantirish, resurs  tejovchi  texnologiyalarni  joriy  etish  hamda  ekologik  xavfsizlikni  ta’minlash masalalari  keng  ko‘rib  chiqilgan.  Bundan  tashqari,  O‘zbekiston  sharoitida  “yashil” iqtisodiyotga  o‘tish  jarayonlari,  mavjud  muammolar  va  istiqbolli  yo‘nalishlar tahlil etilgan.  Tadqiqot  natijalari  barqaror  rivojlanishni  ta’minlashda  innovatsion yondashuvlar va ekologik siyosatning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.