QISQA MASOFAGA YUGURISH TEXNIKASI - Elova Sitora Axmatkulovna; Ortiqova Dilbar (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qisqa masofaga yugurish texnikasining nazariy va amaliy asoslari, uning biomekanik xususiyatlari, start olish, tezlanish, maksimal tezlikka  chiqish  va marraga  yetib borish  bosqichlari ilmiy  asosda  yoritilgan.  Qisqa masofaga yugurish sportchidan yuqori darajadagi tezlik, kuch, koordinatsiya va texnik tayyorgarlikni talab qiladi. Maqolada yugurish texnikasining samaradorligini oshirish omillari,  mushaklar  faoliyati,  tana  holati  va  harakatlar  uyg‘unligi  tahlil  qilingan. Shuningdek,  zamonaviy  sport  ilmiy  manbalari  asosida  sprint  texnikasini takomillashtirish  yo‘llari  ko‘rsatib  berilgan.  Ushbu  maqola  jismoniy  tarbiya o‘qituvchilari,  murabbiylar,  talabalar  va  sportchilar  uchun  nazariy  va  amaliy ahamiyatga ega.