ADABIY TANQID TARIXI: ANTOLOGIK YONDASHUV VA TARAQQIYOT BOSQICHLARI - Dehqonova Maxsuma Shavkatovna; Qoraboyeva Shahrizoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqot ishi adabiy tanqidning shakllanish va rivojlanish tarixini  antologik  nuqtayi  nazardan  tahlil  qilishga  bag‘ishlanadi.  Maqolada  Sharq mumtoz  tazkiranavislik  an’analaridan  tortib,  jadidlar  davri  va  mustaqillik  yillari tanqidchiligigacha  bo‘lgan  masofadagi  estetik  tafakkur  evolyutsiyasi  yoritilgan. Tadqiqot  jarayonida tanqidiy  antologiyalarning  adabiy  jarayonni tizimlashtirishdagi o‘rni ilmiy asoslab berilgan.