CHO‘LPON VA FITRATNING ADABIY-TANQIDIY QARASHLARI - Shoxruxbek Maxmidjonov; Xatamova Sarvinoz (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  jadid  adabiyotining  yetuk  namoyandalari  — Abdulhamid  Cho‘lpon  va  Abdurauf  Fitratning  adabiy-tanqidiy  qarashlari  har tomonlama tahlil qilinadi. Ularning qarashlarining o‘zaro mushtarak va farqli jihatlari ochib  berilib,  ularning  o‘zbek  adabiy  tanqidchiligi  rivojiga  qo‘shgan  hissasi aniqlashtiriladi.