NAIM KARIMOV IJODIDA ADABIY PORTRET JANRI - Javohir Sayidolimov; Munavvarxon Usmonaliyeva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Naim Karimov ijodida adabiy portret janrining shakllanishi, uning nazariy asoslari, ilmiy va badiiy xususiyatlari hamda o‘zbek adabiy tanqidchiligidagi  o‘rni  tahlil  etiladi.Shuningdek,  olim  portretlarining  strukturaviy tuzilishi, psixologik yondashuvi va baholovchi funksiyasi ochib beriladi. z