YANGI O‘ZKEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASIDA O‘ZBEK XALQ CHOLG‘ULARINI RIVOJLANTIRISH VA ISTIQBOLLARI - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Ismatova Oyniso Hikmat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu    maqolada  Yangi  O‘zbekiston  taraqqiyot  strategiyasi doirasida  o‘zbek  milliy  musiqa  san’atini  rivojlantirish,  xususan,  o‘zbek  xalq cholg‘ularini targ‘ib qilish, asrab-avaylash hamda  mizrobli cholg‘ularini  o‘rni beqiyos bo‘lib kelmoqda. Tadqiqotda milliy cholg‘u asboblarining tarixiy ildizlari, ularning madaniy  meros  sifatidagi  ahamiyati  hamda  yosh  avlodni  milliy  qadriyatlar  ruhida tarbiyalashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat tomonidan madaniyat va san’at sohasiga  berilayotgan  e’tibor,  cholg‘u  ijrochiligi  maktablarini  rivojlantirish,  ta’lim tizimida  milliy  cholg‘ularni  o‘qitishni  takomillashtirish  masalalari  ko‘rib  chiqiladi. Maqolada o‘zbek xalq cholg‘ularining kelajak istiqbollari, ularni xalqaro  miqyosda targ‘ib  qilish  hamda  milliy  musiqa  madaniyatini  boyitishdagi  roli  haqida  ilmiy xulosalar berilgan.