MILLIY MUSIQA MEROSINI O‘QITISHDA RAQAMLI VOSITALAR ASOSIDA TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Jumanazarova Sevinch G‘ulom qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  milliy  musiqa  merosini  o‘qitishda  raqamli vositalardan foydalanishning ahamiyati va ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Raqamli texnologiyalar yordamida o‘quv jarayonini interaktiv va qiziqarli qilish,  multimedia  resurslari  orqali  milliy  kuy  va  qo‘shiqlarni  keng  auditoriyaga yetkazish  imkoniyatlari  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  kompetensiyaviy  yondashuv asosida o‘quvchilarda nafaqat nazariy bilim, balki amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish masalalari tahlil qilingan.  Maqolada texnik infratuzilma va pedagoglarning raqamli kompetensiyasiga  oid  muammolar  hamda  ularni  bartaraf  etish  bo‘yicha  tavsiyalar berilgan.