TARAQQIYOT STRATEGIYASI DOIRASIDA O‘ZBEK AN’ANAVIY IJROCHILIGIDA XALQ CHOLG‘ULARINING O‘RNI - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Yunusova Mashhura Shamsiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  an’anaviy  ijrochiligida  xalq cholg‘ularining o‘rni va ahamiyati, xususan, dutor cholg‘usi misolida ularning tarixiy rivoji  hamda  zamonaviy  taraqqiyot  strategiyasi  tahlil  qilinadi.  Milliy  cholg‘ularni asrab-avaylash,  rivojlantirish  va  xalqaro  miqyosda  targ‘ib  etish  masalalari  ko‘rib chiqiladi.