TEZKOR YO‘L QURISH USULLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI - Aktamxonov Amirxon; Rahmatjonov Ulug'bek; Jumanazarov Arabboy; Davlatov Asrorxo'ja (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  zamonaviy  tezkor  yo‘l  qurish  usullari  va  ularning samaradorligi har tomonlama tahlil qilinadi. Dastlab, yo‘l qurilishining nazariy asoslari va tarixiy evolyutsiyasi, so‘ngra mintaqaviy va milliy tajribalar, shuningdek, empirik tadqiqotlar asosida tezkor texnologiyalarning afzalliklari va kamchiliklari o‘rganiladi. Maqolada  innovatsion  yondashuvlar,  zamonaviy  texnika  va  materiallar,  boshqaruv mexanizmlarining  yo‘l  qurilishidagi  o‘rni,  hamda  ilg‘or  xorijiy  va  mahalliy  tajriba asosida  samaradorlik  tahlili  amalga  oshiriladi.  So‘nggi  xulosalar  va  tavsiyalar  yo‘l infratuzilmasini rivojlantirish strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.