KITOB VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR - Xoshimova Muazzam Komil qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ma’naviyat  va  bilim  qadriyatlarini  asrab,  avloddan-avlodga yetkazishda kitobning o‘rni bebaho. Insoniyat tarixida kitob ilm manbasi, taraqqiyot belgisi bo‘lib kelgan. Hozirgi zamonda esa hayotimizga raqamli texnologiyalar kirib kelishi,  informatsion  jamiyat  shakllanishi  kitob  atrofidagi  ilmiy-ma’rifiy  muhitni tubdan o‘zgartirdi. Kitob va raqamli texnologiyalar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar, farq va o‘xshashliklar  jamiyatda  bilim  olish  va  tafakkurni  rivojlantirish  borasida  yangicha yondashuvlarni  taqozo  qilmoqda.  Zamonaviy  hayotda  axborot  oqimlari  kuchaydi, insonning  tafakkurini  yangilash,  bilimlarni  doimiy  oshirib  borish  zaruriyati  kun tartibiga chiqdi. Shu bois, kitob va raqamli texnologiyalar, ularning hayotda tutgan o‘rni,  yoshlarning  bilim  olish  va  ma’naviy  tarbiyasiga  ta’siri  borasidagi  izlanishlar muhim  mavzuga  aylandi.  Kitob  bilan  bir  qatorda  raqamli  texnologiyalar  bugungi kunda  ma’lumotlar  uzatish,  bilim  olish  va  tahlil  qilishga  yangi  imkoniyatlar  ochib berdi.