O‘ZBEK AN’ANAVIY MUSIQA MEROSIDA MAQOM SAN’ATI VA UNING ZAMONAVIY TALQINLARI: TARAQQIYOT STRATEGIYASI BILAN UZVIYLIK - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Baratova Zulfizar Ibroxim qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  mavzuda  o‘zbek  an’anaviy  musiqa  merosining  yuksak namunasi  bo‘lgan  Shashmaqom  san’ati,  uning  tarixiy  ildizlari,  badiiy-estetik xususiyatlari  hamda  zamonaviy  talqinlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqom san’atining Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasida rivojlantirilishi, ta’lim tizimiga integratsiyasi va global madaniy makonda tutgan o‘rni yoritiladi.