O‘ZINI PAST BAHOLASHNING O‘SMIRLARDAGI SERZARDALIKKA TA’SIRI - Tuxtayeva Maxliyo Shamsiddinovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlik davrida shaxs rivojlanishining muhim psixologik jihatlaridan biri bo‘lgan o‘zini baholash darajasi va uning serzardalik bilan o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. O‘smirlik davrida o‘zini past baholash hissiy  beqarorlik,  tez  asabiylashish  va  ijtimoiy  moslashuv  muammolarini  keltirib chiqarishi mumkin. Tadqiqotda o‘zini past baholashning shakllanish omillari, uning o‘smirlarning  emotsional  holatiga  ta’siri  hamda  serzardalikning  namoyon  bo‘lish shakllari  yoritilgan.  Shuningdek,  ushbu  muammoni  kamaytirishda  oila,  maktab  va psixologik yordamning ahamiyati ilmiy asosda bayon etilgan.