XORIJIY TILNI O‘QITISHDA MEDIA SAVODXONLIK VA BARRET TAKSONOMIYASI INTEGRATSIYASI - Xidirova Maftuna Ilhom qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  xorijiy  tilni  o‘qitishda  media  savodxonlik  va  Barret taksonomoniyasi  integratsiyasining  nazariy  va  amaliy  asoslari  yoritilgan.  Media savodxonlikning o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, axborotni tahlil qilish va baholash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Barrett taksonomiyasining bosqichlari  orqali  media  savodxonlik  kompetensiyalarini  bosqichma-bosqich shakllantirish imkoniyatlari ko‘rsatiladi.