YOSHLAR JINOYATCHILIGINI OLDINI OLISHDA ZAMONAVIY NAZARIYALAR VA ULARNI AMALIYOTGA TATBIQ ETISH MUAMMOLARI - Raxmatov Kamoljon Ximmat o‘g‘li O‘zbekiston Respublikasi Jamoat xavfsizligi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  yoshlar  jinoyatchiligining  kelib  chiqish sabablari zamonaviy kriminologik nazariyalar asosida tahlil qilinadi. Unda kriminogen omillar,  deviant  xulq-atvor  va  ijtimoiy  nazorat  mexanizmlarining  zaifligi  nuqtai nazaridan muammo yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida ushbu nazariyalarni amaliyotga tatbiq etishdagi tizimli kamchiliklar hamda yoshlar jinoyatchiligini oldini olishga qaratilgan samarali kriminologik choralar ko‘rib chiqiladi.