BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARINING SHAKLLANISHI, AHAMIYATI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abdusattorov Baxtiyor Bahodir o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Birlashgan Millatlar Tashkiloti tomonidan qabul qilingan Barqaror rivojlanish maqsadlarining (BRM) vujudga kelish tarixi, ularning global  miqyosdagi  ijtimoiy-iqtisodiy  va  ekologik  ahamiyati  hamda  o‘ziga  xos xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqolada  2030-yilgacha  bo‘lgan  kun tartibining insoniyat kelajagi uchun tutgan o‘rni yoritib berilgan.