BOSHQARUV TIZIMIDA NIZO VA STRESSLARNI BOSHQARISHNING PSIXOLOGIK VA TASHKILIY ASOSLARI - Xodjiyev Azamat baxodirovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu  maqolada  zamonaviy  menejmentning  dolzarb muammolaridan  biri  —  boshqaruv  jarayonida  yuzaga  keladigan  nizo  va  stressli vaziyatlarni samarali boshqarish masalalari tadqiq etiladi. Maqolada nizolarning kelib chiqish sabablari, ularning turlari (ichki shaxsiy, shaxslararo, ochiq va yopiq nizolar) hamda nizo jarayonining modeli tahlil qilingan. Shuningdek, stress tushunchasi, uning inson fiziologiyasi va ish faoliyatiga ta’siri, stressni bartaraf etishning strategik usullari yoritilgan.  Tadqiqot  natijasida  jamoada  sog‘lom  ruhiy  iqlimni  yaratish  va disfunksional nizolarning oldini olish bo‘yicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.