DIRECT AND INDIRECT TRANSLATIONS IN UZBEK LITERATURE - Muzaffarova Samiyaxon; Axmedova Muhayyo (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation Mazkur  maqolada  o‘zbek  adabiyotiga  kirib  kelgan  bevosita  va  bilvosita tarjimalarning  mohiyati,  ularning  rivojlanish  bosqichlari  hamda  milliy  adabiyot taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, tarjima jarayonida yuzaga keladigan lingvistik va madaniy muammolar, ularning yechimlari hamda tarjima sifatiga ta’siri keng yoritiladi.