VOYAGA YETMAGANLARNI INTERNETDAGI ZO‘RAVONLIKLARDAN HIMOYA QILISHNI TAKOMILLASHTIRISH CHORA TADBIRLARI - Jo‘rayev Qobiljon Olimjonovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  voyaga  yetmaganlarni  internet  tarmog‘idagi zo‘ravonliklardan himoya qilishning dolzarb muammolari, ularning huquqiy asoslari va  zamonaviy  tahdidlari  tahlil  qilinadi.  Xususan,  kiberbulling,  grooming,  zararli kontent  tarqatish  kabi  xavflarning  mohiyati  ochib  beriladi.  Shuningdek,  Janubiy Koreya, AQSh, Fransiya va Rossiya tajribasi o‘rganilib, ularning ilg‘or jihatlari tahlil qilinadi.  Maqolada  yuridik  olimlarning  fikrlari  asosida  milliy  qonunchilikni takomillashtirish  yuzasidan  taklif  va  tavsiyalar  ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari bolalarni internetdagi zo‘ravonliklardan himoya qilishning kompleks mexanizmlarini yaratishga xizmat qiladi.