EKOLOGIK HUQUQBUZARLAR UCHUN JAVOBGARLIKNI KUCHAYTIRISHNI TA’MINLASH MASALALARI - Xaknazarov Aziz Baxtiyorovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ekologik  huquqbuzarliklar  uchun  javobgarlikni kuchaytirishning huquqiy asoslari va istiqbollari tahlil qilinadi. Hozirgi kunda atrof-muhitni  muhofaza  qilish  sohasidagi  qonunchilikning  holati,  jazo  choralarining samaradorligi  va  xalqaro  tajribani  oʻrganadi.  Shuningdek,  maqolada  ekologik huquqbuzarliklarning  oldini  olishda  ma’muriy  va  jinoiy  javobgarlikni takomillashtirish,  tabiatga  yetkazilgan  zararni  qoplash  mexanizmlarini  qayta  koʻrib chiqish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ilgari surilgan.