TIJORAT BANKLARIDA CHAKANA TO‘LOV XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY-USLUBIY ASOSLARI - Maxmudov Boburbek Axmedjan o‘g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqotda tijorat banklarida chakana to‘lov xizmatlarini rivojlantirishda  raqamli  moliyaviy  texnologiyalarning  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil qilinadi.  Raqamli  transformatsiya  jarayonlari  bank  xizmatlari  sifatini  oshirish, mijozlarga  qulaylik  yaratish  va  operatsion  xarajatlarni  kamaytirishda  muhim  omil sifatida  qaraladi.Shuningdek,  tadqiqotda  mobil  banking,  internet  banking,  elektron hamyonlar va fintech yechimlarning chakana to‘lov tizimidagi roli ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy texnologiyalar yordamida to‘lov xizmatlarining tezkorligi, xavfsizligi va samaradorligi  oshirilishi  asoslab  beriladi.Bundan  tashqari,  tijorat  banklarida innovatsion yondashuvlarni joriy etish orqali raqamli to‘lov xizmatlarini rivojlantirish istiqbollari va muammolari tahlil qilinadi hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.